The Banker, revista ce apartine grupului Financial Times, a acordat Raiffeisen International premiul "Banca Anului 2005" pe piete emergente. De asemenea, RZB a fost desemnata "Banca Anului" in Austria.

Este pentru prima data cand revista The Banker decerneaza acest premiu unei companii din Austria.

Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International, a spus ca banca este foarte onorata de acest premiu, pe care il considera nu numai o recunoastere a calitatii retelei din Europa Centrala si de Est, ci si un semnal al cresterii importantei bancii in intreaga regiune.

Cinci dintre bancile din reteaua Raiffeisen International din Europa Centrala si de Est au fost desemnate "Banca Anului" in tarile in care opereaza. Premiile au fost decernate ieri intr-o ceremenie care a avut loc la Londra.

Titlul "Banca Anului" este decernat de revista The Banker pentru diferite regiuni, state sau categorii si este considerat unul dintre cele mai prestigioase premii acordate in lumea afacerilor.

Deciziile pentru decernarea premiilor se iau nu numai pe criterii cantitative, precum active totale sau puterea economica, ci si in functie de dezvoltarea unor infrastructuri tehnice moderne si de stategiile inovatoare si implementarea acestora.

Este pentru prima data cand revista The Banker decerneaza acest premiu unei companii din Austria.