In vreme ce majoritatea companiilor de asigurari au anuntat cresteri majore, de 50-150% a primelor brute subscrise la jumatatea anului, consolidarea pietei asigurarilor continua.

Astfel, vanzarea Omniasig catre grupul austriac Wiener Stadtische isi continua urmarile contractuale, cu 49,97% din actiunile Omniasig Asigurari de Viata (Life) vandut catre TBIH Financial, transferul titlurilor urmand sa aiba loc la un pret situat intre 3,5 si 4 milioane euro - scrie Mediafax.

O alta preluare importanta pe piata anul acesta a fost cea prin care Grupul austriac Uniqa a achizitionat un pachet de 27% din actiunile Astra Asigurari, al cincilea jucator pe piata interna a asigurarilor generale si de viata, valoarea tranzactiei fiind de 361,7 miliarde lei (circa 10 milioane euro), Si alte companii, precum Ardaf, se afla sub lupa investitorilor.

„Se prefigureaza mai multe achizitii la orizont“, spune un asigurator.

Dupa ce grupul austriac Wiener Stadtische a achizitionat de la TBIH Financial Services NV (Olanda), in luna mai, pachetul de 68,87% din actiunile Omniasig SA la pretul de 64 de milioane de euro, a fost convenit ca grupul israelian Kardan, proprietar al TBIH, sa preia circa 50% din capitalul Omniasig Life.

Omniasig Asigurari de Viata a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de circa 11 milioane de euro in primele sase luni, cu circa 150% mai mult decat in perioada similara a anului anterior. Rezultatul a plasat Omniasig Life pe locul patru in ierarhia asiguratorilor de profil, dupa ING Asigurari de Viata, Asirom si AIG Life.

Omniasig va fuziona, totodata, cu subsidiarele AGI si Asirag, unde compania detine pachetele majoritare de actiuni, respectiv 50% si 62,39% din capital, formalitatile urmand sa se incheie dupa ce firma va incheia un proces cu un client, care solicita despagubiri suplimentare in urma unui contract de asigurare.

Dupa fuziune, Omniasig SA isi va majora capitalul social cu peste 800 mii lei noi, la 25,8 milioane de lei. Si Ardaf Cluj isi va majora capitalul social pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru a consolida compania. Conform unor surse, Ardaf se afla in vizorul unor potentiali cumparatori.

Anul trecut, Ardaf s-a aflat pe pozitia a cincea in topul asigurarilor generale, ocupand a saptea pozitie in clasamentul general, cu un volum al primelor brute subscrise de 44,63 de milioane de euro si o cota de piata de 5,25%. O alta miscare importanta de pe piata este intentia BCR Asigurari de a infiinta o firma proprie de asigurari de viata.