La data de 29 august 2005, UniCredito Italiano SpA a notificat Consiliului Concurentei operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea controlului asupra Bayerische Hypo und Vereinsbank AG.

In Romania Grupul UniCredit actioneaza atat pe piata bancara, prin filiala bancara UniCredit Romania SA, cat si pe piata de leasing si pe cea a serviciilor de investitii financiare.

Bayerische Hypo und Vereinsbank AG este prezenta in Romania prin HVB Bank Romania SA precum si prin celelalte societati ale Grupului HVB ce desfasoara activitati de leasing, servicii de investitii financiare, tranzactii imobiliare si activitati de asigurari.

In perioada urmatoare, Consiliul Concurentei va solicita completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal si numai in momentul in care va dispune de toate aceste informatii va lua o decizie motivata in cauza.

O decizie cu privire la operatiunea de concentrare economica analizata urmeaza a se lua, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este completa.