Deputatii PSD au depus, joi, la Camera Deputatilor, motiunea simpla privind "nivelul de trai al cetatenilor, ultima preocupare a guvernului Tariceanu".

Anuntul depunerii motiunii a fost facut in plenul Camerei Deputatilor de catre presedintele Camerei, Adrian Nastase, care a mentionat ca urmeaza sa fie stabilita data dezbaterii documentului in Camera.

Cei 105 deputati semnatari ai motiunii solicita Executivului condus de Calin Popescu-Tariceanu majorarea salariului minim brut pe tara, prezentarea strategiei fiscale pe anul 2006, precum si majorarea reala, peste rata inflatiei, a tuturor pensiilor, in conditiile in care, in opinia PSD, recalcularea "s-a dovedit o minciuna pentru pensionari".

Parlamentarii PSD mai cer Guvernului reactualizarea hotararii privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei in acord cu cresterea pretului la combustibili, renuntarea la intentiile de impunere de contributii la fondul asigurarilor de sanatate pentru pensionari si tarani si prezentarea in fata camerelor

reunite ale Parlamentului a stadiului rezolvarii situatiilor sociale aparute in urma inundatiilor din acest an.

PSD este ingrijorat de faptul ca politica fiscala a Executivului a adus venituri suplimentare doar "in buzunarele unei largi clientele, care a beneficiat de peste 800 de milioane de euro in 2005", se afirma in textul motiunii simple, sustinandu-se ca "acest curs al guvernarii este anticonstitutional si antisocial".

Si PRM a depus la Senat motiunea simpla intitulata "Alianta DA - Dezastrul Agriculturii", prin care se cere demisia ministrului Gheorghe Fluture, pe motiv ca a gestionat necorespunzator problemele din agricultura romaneasca.

Motiunea a fost semnata de 40 de senatori ai PRM, carora li s-au alaturat si 21 de senatori ai PSD. Semnatarii documentului ii cer premierului Calin Popescu Tariceanu sa-l demita pe Flutur, sustinand ca acesta a facut aprecieri gresite asupra productiei de cereale, ceea ce ar avea consecinte grave asupra pretului de piata.

Senatorii din cele doua partide reclama esecul politicii din domeniul agricol, care, spun ei, afecteaza grav economia tarii.