La fel ca jocurile olimpice, competitia Superbebe-supercoperta a adunat micii campioni ai alergarii... de-a busilea. Cei doi baietei finalisti se lupta pentru titlu, find sustinuti si admirati de cele doua gratioase reprezentante ale sexului frumos. Dupa trei luni de concurs, revista Superbebe prezinta un pictorial de zece pagini cu mica vedeta si ajutoarele ei.

Datorita numarului foarte mare de scrisori primite, redactia a hotarit ca micutii care apar in pictoriale sa fie alesi in fiecare luna prin tragere la sorti. Revista Superbebe din luna septembrie ofera mai multe detalii pentru cei care vor sa isi vada copiii stralucind pe coperta.

Imagini spectaculoase dinainte de nastere

In al doilea trimestru de sarcina, fetusul casca, clipeste si inghite. La 11 saptamani, micutii au fost vazuti cu degetele in gura. Miscarile rapide ale ochilor pot fi detectate in cea de-a 32-a saptamana de sarcina.

Toate aceaste detalii sunt cunoscute astazi cu ajutorul tehnologiei 4-D, care adauga elementul timp la imaginile tridimensionale, pentru a produce secvente cu fetusul in timp real, un adevarat film in miscare cu micutul. Specialistii considera ca vizualizarea acestor imagini intareste legatura dintre parinti si viitorul lor copil.

Documentarul preluat de revista Superbebe de la National Geographic prezinta ce se intampla in pantec in fiecare luna de sarcina.

Istoria prezervativului

La rubrica Preconceptie, revista Superbebe prezinta o inedita istorie a prezervativului, incepand inca din anul 1000 inainte de Hristos. Cuvantul “condom” se pare ca provine din latinescul condus, care inseamna recipient. O alta varinata ar fi aceea ca primul prezervativ confectionat din intestine de animale a fost inventat de un medic militar britanic, colonelul Qondam.

Comertul cu prezervative a inceput sa se dezvolte in secolul al XVIII-lea, iar Frederick Killian a folosit latexul in procesul de fabricatie iin jurul anului 1920.

Acupunctura si sarcina

Acupunctura este folosita in timpul sarcinii in special pentru combaterea durerilor de spate si pelviene, a afectiunilor digestive si insomniilor. In ultimele saptamani, medicul isi poate focaliza interventia asupra optimizarii travaliului.

Aceasta practica se bazeaza pe o teorie conform careia trupul functioneaza prin “forta vitala”, inteparea anumitor puncte aflate de-a lungul unor meridiane energetice restabilind echilibrul.

Cum sa gasesti bona perfecta

De voie sau de nevoie, multi parinti sunt nevoiti sa apeleze la serviciile unei bone. Este o decizie dificila, mama stand in permanenta cu inima stransa de teama ca micutului sa nu i se intample ceva rau. Revista Superbebe enumera calitatile pe care trebuie sa le aiba o bona ideala.

Rabdatoare, educata, atasatat fata de copii, capabila sa tina orice situatie sub control, iata cateva dintre insusirile care trebuie sa caracterizeze persoana in mainile careia orice parinte isi poate lasa copilul.