Dan Ioan Popescu si sotia sau au depus, joi, prin intermediul avocatului lor, declaratii scrise despre provenienta bunurilor. Cei doi au trimis Comisiei de control al Averilor de la Curtea Suprema un morman de acte prin care isi dovedesc legalitatea averii.

Magistratii vor verifica daca exista neconcordante, asa cum s-a sesizat initial, iar la urmatorul termen, peste 2 saptamani, vor da o solutie in acest caz.

Avocatul familiei Popescu spune ca a prezentat magistratilor acte de la Administratia financiara a sectorului 1, acolo unde Dan Ioan Popescu si sotia sa isi platesc impozitele si taxele.

Avocatul Catalin Dancu a mai declarat ca dupa finalizarea acestui caz, Dan Ioan Popescu ii va da in judecata pe cei care i-au prejudiciat imaginea.

Presedintele filialei PSD Bucuresti trebuie sa faca precizari in legatura cu bunurile dobandite din 1991 pana acum, iar sotia sa despre cele obtinute incepand cu 1995, anul casatoriei.

Conform declaratiei de avere depuse in decembrie 2004, Dan Ioan Popescu si sotia detin cinci apartamente in Bucuresti, o casa de vacanta in Azuga, doua terenuri agricole in judetul Ialomita, un teren extravilan in comuna ilfoveana Pantelimon, sase terenuri intravilane in Bucuresti, Breaza, Azuga si Mogosoaia si

un autoturism de lux fabricat in 2002.

Sotii Popescu mai au aproximativ 8 sute de milioane de lei vechi in conturi, peste o suta de mii de dolari si 150 de mii de euro. Familia are parti sociale la o societate, actiuni la alte firme, dar si datorii de aproape 150 de mii de euro.

Nici cu obiectele de valoare nu stau rau - Dan Ioan Popescu si sotia au bijuterii si obiecte de arta in valoare de peste 4 miliarde de lei vechi, iar din vanzarea unor bunuri mobile si imobile au obtinut aproximativ un milion si jumatate de dolari.