Peste doua mii de oameni de afaceri au cumparat actiunile vandute de Rompetrol la un pret sub cel al pietei. Adica mai bine de 2 mii de persoane care au avut un pont sau o informatie buna despre piata de capital, au castigat apoi de citeva ori suma investita.

Printre aceste persoane se numara premierul Calin Popescu Tariceanu, Verestoy Attila, patroni de trusturi de presa, alti romani dar si cetateni straini.

Acestia vor fi chemati pe rand la Parchet, sa depuna marturie in dosarul in care omul de afaceri Dinu Patriciu este cercetat pentru manipularea Bursei.

Surse judiciare sustin ca pe 7 aprilie 2004, actiunile Rompetrol au fost scoase la vanzare, la un pret foarte mic. Cele mai multe au fost cumparate de Colin Hart, un fost angajat al companiei.

Avocatul unuia dintre cei implicati in dosarul Rompetrol spune ca acuzatia de manipulare a pietei de capital nu ar fi fost adusa in numele statului si mai mult, nimeni nu a depus vreo plangere.

Reprezentantii Rompetrol spun ca noile acuzatii de manipulare a pietei de capital pe care procurorii le aduc presedintilor companiei sunt o dovada ca anchetatorii cauta, de fapt, nod in papura. Parchetul General nu a dat nici un comunicat in acest caz.