Nu cota unica este responsabila de toate scumpirile. Unele dintre ele au fost stabilite de fostul guvern, unele la cererea UE - cum sint cele de electricitate, caldura, gaze.. Cu alte cuvinte se scumpeau si daca era alt guvern acuma.

Eu sint de acord cu cota unica. Este un pas inainte pentru a scoate la suprafata cistigurile mari. Abia astept sa isi atinga scopul - pentru ca m-ar ajuta si pe mine... Pentru ca eu sint de parere ca nu angajatorii sint de vina ca nu declara integral salariile angajatilor, ci guvernul care ori nu ii controleaza destul, ori nu ii stimuleaza destul.

Daca ar fi mai scump sa nu declare salariile decit sa plateasca impozitele, ar plati impozitele corect. Pasul urmator ar fi scaderea contributiilor sociale si mai ales cresterea controalelor, si scaderea coruptiei la nivel de controlori...

Logica e urmatoarea: daca creste prosperitatea unora, creste consumul si atunci automat cresc numarul de locuri de munca, economia, nivelul de trai al tuturor. Nu cei care au cistigat milioane de dolari sint cei vizati sa profite. Iar salariile mici nu au scazut.

Nu cred ca Hayssam, Sechelariu sau altii de teapa lor au platit impozite chiar asa de mari sa scada veniturile bugetare numai din cauza lor.. Din contra, cred ca nu au platit deloc impozite - asta era un obicei aproape generalizat pe vremea fostei guvernari.

sim74, 07 Aug 2005, 11:42:04 pm