Comisia pentru Regulament a Camerei Deputatilor a finalizat, ieri, votarea celor 350 de amendamente ale raportului, ceea ce face posibila introducerea pe ordinea de zi a saptamanii viitoare a subiectului legat de declansarea procedurilor pentru schimbarea lui Adrian Nastase.

Pentru a trage de timp, PSD a introdus insa o motiune simpla cu tema "Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu". Perspectiva apropiatei sale schimbari l-a iritat serios pe Adrian Nastase. Acesta a insistat pe faptul si ca aliatii ar incerca "incalcarea Constitutiei" prin schimbarea presedintilor Camerelor.

"Nu sunt un infractor, nu am preluat presedintia Camerei prin frauda, ci datorita milioanelor de voturi pe care le-a obtinut PSD", sustine Nastase, ignorand cu totul faptul ca alegerile din noiembrie nu au fost organizate pentru... alegerea presedintelui Camerei, in plus el ajungand in aceasta functie datorita jocurilor de culise si tradarii PUR.

Pe baza rationamentului sau gresit, Nastase isi permite sa acuze el acum faptul ca majoritatea in cele doua Camere s-ar fi format "prin solutia imorala a santajului aliatilor asupra PUR si UDMR"! Nastase nu vrea sa renunte la functie si a insistat pe faptul ca presedintele Camerei Deputatilor este ales pentru un mandat de patru ani.

"Altfel, mai are loc o intalnire la Golden Blitz si iar se schimba majoritatea", spune el, dorindu-se ironic. Dupa care, in lipsa altor argumente, Adrian Nastase a trecut la amenintari si santaj pe fata: "Nu este vorba doar de presedintele Camerei, pentru ca s-au facut niste negocieri pe configuratia initiala. PUR a obtinut din partea noastra la momentul respectiv anumite puncte suplimentare.

Sigur ca, daca vor vota in partea cealalta, nu vor mai obtine cadouri de la noi. La fel si in anumite situatii pe care nu vreau sa le mentionez". Adrian Nastase a si recunoscut ca acesta este "un avertisment" fata de ideea schimbarii configuratiei politice, pentru ca, daca "PUR va vota cu asa-numita noua majoritate, PSD va trebui sa primeasca de la acest partid anumite completari de mandate.

Saptamana cealalta, daca ei voteaza invers, iarasi trebuie schimbate conducerile comisiilor, componenta Biroului Permanent. Cine are interes pentru aceasta instabilitate?", a intrebat tot Nastase. El a sustinut ca noul Regulament trebuie sa fie publicat in Monitorul Oficial si sa intre in vigoare la 30 de zile dupa publicare.