Saptamina aceasta, Teatrul de Comedie si-a deschis stagiunea cu piesa „Ce tipe misto!“, regizata de Iulia Stanescu. Cele sase tinere de pe scena te invita la o petrecere pe care nu ai motive sa o refuzi.

„Ce tipe misto!“, o piesa scrisa de Laura Cunningham, seamana cu povestea din celebrul serial „Sex and the City“. Asta spune si regizoarea Iulia Stanescu in caietul de prezentare a celor patru spectacole din proiectul „Comedia tine la TINEri“. Pretextul intimplarilor de pe scena e o petrecere care aduna sase vechi prietene.

Femei „tinere de prea multa vreme“, cum spune Martha, cea mai cinica dintre ele, fiecare vrea sa demonstreze ca e o persoana realizata si sa-si ascunda esecurile. Bineinteles ca problemele lor cele mai mari sint de natura sentimentala. Una dintre ele descopera ca sotul o insala, in timp ce ea lucreaza ca si chelnerita in tura de noapte si viseaza sa devina actrita.

Mai bine zis, sa fie descoperita. In felul acesta, fiecare dintre personaje intra intr-un cliseu, de care isi rid autoarea piesei, regizoarea, actritele si publicul. Chiar daca povestile celor sase femei amuza, ele stirnesc si simpatie. Pentru ca sint spuse fara incrincenare si, in acelasi timp, cu caldura.

Femei cu defecte si haz

Fiecare dintre cele sase femei, pe care le urmaresti pe scena Salii Studio, are hazul si defectele ei. Gazda, Jessie, jucata de Maria Obretin, se straduieste prea mult sa-si multumeasca invitatele. Claire, personajul interpretat de Carmen Lopazan, cea in cinstea careia se da petrecerea, asteapta un copil dupa o aventura de o noapte.

Martha, mereu gata sa critice si plina de sine, jucata de Ela Ionescu, e sarea si piperul intregului spectacol. Actrita, ajutata de replicile savuroase si alerte, convinge de la un capat la celalalt. Unele dintre colegele ei nu reusesc sa te prinda cu monologurile lor. Notele slabe din monologuri dispar insa in scenele jucate impreuna de cele sase actrite.

Aici e si meritul regizoarei, al carei spectacol „Fetele grase cistiga intotdeauna“ a fost premiat anul trecut la Gala Tinarului Actor.