Presedintele Traian Basescu nu a putut pleca in vizita prezidentiala din Statele Unite fara sa mai faca un pelerinaj la Maracineni. Pentru a zecea oara, presedintele Traian Basescu s-a deplasat in judetul Buzau pentru a se convinge singur de modul cum decurg lucrarile in zona.

Cu doar o ora inaintea vizitei prezidentiale, celebrul pod a primit si vizita fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Conform propriei declaratii, presedintele Basescu s-a declarat multumit de modul cum evolueaza lucrurile de aceasta data. ,Sunt linistit. Este prima data cand sunt multumit de felul cum merg lucrarile la podul Maracineni. Si conditiile meteo au fost favorabile.

Acum nu mai am nici un dubiu ca la 1 noiembrie podul va fi dat in circulatie", a declarat presedintele, citat de Rompres. Presedintele Basescu a fost curios sa stie daca explozia preturilor carburantilor va determina si cresterea costurilor de constructie a podului.

Mitrea insa nu s-a declarat la fel de multumit de cum merg lucrurile, ci dimpotriva, este de parere ca podul ar fi putut sa fie terminat in doua luni, si nu in sase. Mitrea a recunoscut ca drumurile dese ale lui Basescu au grabit simtitor lucrarile, pentru ca in alte conditii ,nu s-ar fi terminat nici anul viitor". ,Cad toate podurile care s-au construit in timpul lui Mitrea.

Ar trebui sa-i fie rusine", s-a limitat a comenta presedintele Basescu criticele fostului ministru pesedist.