Alianta D.A. PNL-PD continua sa conduca topul preferintelor electoratului. Potrivit unui sondaj INSOMAR, dat publicitatii ieri, aliatii ar obtine 49,1% din voturi daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, iar PSD 28,8%. Cercetarea, efectuata in intervalul 30 august-5 septembrie, situeaza pe locul trei PRM cu 10,8%, urmat de UDMR, cu 5,9 procente.

Sub pragul de intrare in Parlament se situeaza PPCD, cu 1,8% din voturi, Partidul Noua Generatie, cu 1,4% si Partidul Conservator, care ar aduna mai putin de un procent din voturi. Analiza INSOMAR indica o scadere semnificativa a Aliantei, care la inceputul anului intrunea 56,5% din intentiile de vot.

in luna mai a anului acesta, ADA a inregistrat cea mai scazuta cota, 48,5%, iar in prezent a reusit sa recupereze aproximativ un procent - 49,1%. De cealalta parte, PSD a avut in februarie doar 28,6% din intentiile de vot si a recuperat semnificativ mai ales in luna mai - 35,3%. La inceputul lui septembrie social-democratii au scazut din nou la 28,8%.

PRM, in schimb, a inregistrat o crestere constanta in preferintele electoratului: de la 7,7% in februarie la 10,8% in septembrie. Aceeasi tendinta o are si UDMR, care a "evoluat" de la 3,2% la 5,9%. La capitolul incredere, conduc presedintele Traian Basescu, cu 59,7 % si Theodor Stolojan cu 50,8 %.

Sondajul INSOMAR aduce si o noutate, peste doua treimi din romani opteaza pentru votul uninominal.