PSD va colabora in Parlament cu toate formatiunile politice „responsabile”, a spus, ieri, purtatorul de cuvant al social-democratilor, Cristian Diaconescu, raspunzand unei intrebari referitoare la cooperarea din ultima vreme dintre PSD si PRM, care au decis sa atace pe flancuri Puterea, cu motiuni simple.

„Atata vreme cat se vorbeste in Parlament de saracie, de situatia din Educatie, sunt chestiuni care preocupa si PSD, dar si alte partide. In conditiile in care exista preocupari convergente din acest punct de vedere, nu vedem nici un motiv de a nu coopera cu oricine are o atitudine responsabila pe aceste domenii”, a precizat Diaconescu.

Pe masura ce reprezentantii coalitiei se straduiesc sa schimbe Regulamentele de functionare ale Camerelor, cele doua formatiuni isi coordoneaza din ce in ce mai bine miscarile pe plan parlamentar.

In plus, saptamana trecuta, la o intalnire cu senatorii si deputatii PSD, Mircea Geoana i-a laudat pe peremisti, despre care a spus ca sunt deosebit de prolifici in ceea ce priveste initiativele legislative, si le-a recomandat alesilor social-democrati sa urmeze acest exemplu pozitiv.

Diaconescu s-a ferit sa vorbeasca despre o eventuala intelegere politica sau despre o viitoare combinatie electorala intre cele doua partide, declarand ca nu este mandatat sa spuna asemenea lucruri. (F. Negrutiu)