Premierul Calin Popescu este fara indoiala "cel mai tariceanu din parcare". Pasionat de automobile, dar si de motociclete, el nu renunta la placerea pilotajului nici cand functia sa i-ar putea cere mai multa prudenta. Zilele trecute el a putut fi vazut pe Drumul National 1 la volanul unui superb bolid Porsche Carrera.

Vineri seara soferii care veneau spre Bucuresti au putut asista la un spectacol inedit. inspre Bucuresti se indrepta o coloana oficiala condusa nu de vreo limuzina clasica si sobra, ci de un nervos si fasnet bolid Porsche Carrera. La volanul superbei masini se afla nimeni altul decat premierul Calin Popescu Tariceanu, insotit de frumoasa lui sotie.

La mica distanta, in spate, se puteau vedea masinile SPP care il escortau pe demnitar. Pana la data publicarii acestui articol nu am reusit sa aflam cui apartine masina condusa de premier. Potrivit declaratiei sale de avere, el detine patru autoturisme, dintre care 3 Citroen si un Fiat. Desi actualizata la data de 12 mai 2005, declaratia nu cuprinde nici un autoturism Porsche.

Modelul sofat de premier este considerat ca fiind unul destinat vedetelor de cinema sau tinerilor care doresc sa epateze. Nu este nici pe departe o masina ieftina sau una de familie. Nici macar nu poate fi numit un automobil destinat turismului. Porsche Carrera este o masina de competitie adaptata insa circulatiei pe drumurile publice.

Carrera este echipata cu un motor in sase cilindri si dezvolta pana la 365 CP. Pentru a ajunge la 100 km/h dupa plecarea de pe loc bolidul nu are nevoie decat de 5,5 secunde. Viteza maxima e de 285 km/h. La asemenea performante si consumul de carburant e pe masura: circa 13 l/100km in regim mixt, consumul in regim urban putand depasi 17 litri.

Categoric este o masina pentru o persoana care nu isi face probleme legate de pretul carburantilor. Costul unei asemenea masini porneste de la 80.000 euro, putand depasi, in functie de dotari, 100.000 euro. Varful de gama al acestui autoturism este model GT de 608 CP, care poate depasi 300 km/h. Pentru ca se deplasa cu destula viteza, nu am reusit sa vedem ce model de Carrera conducea premierul.

Oricum, acesta confirma ceea ce spunea joia trecuta unul dintre liderii PD, Cezar Preda: "Cand ajungi la Putere se inmultesc masinile scumpe din parcare".