Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a respins, luni, acuzatiile formulate saptamana trecuta de organizatia de protectie a mediului, Greenpeace, care anunta descoperirea unor culturi de cartofi modificati genetic.

Aceste culturi au fost descooperite la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof din Targu Secuiesc si se intind pe o suprafata de 3.340 mp. Din cate se pare avizul necesar dela Ministerul Mediului lipseste cu desavarsire.

Replica Ministerului Agriculturi si Dezvoltarii Rurale nu a intarziat sa apara. Luni, ministerul a emis un comunicat in care respinge categoric acuzatiile formulate de Greenpeace.

In cadrul comunicatului directoarea statiunii de cercetare din Targu–Secuiesc, Luiza Mike, precizeaza ca pe loturile statiunii nu s-au cultivat si nu se cultiva cartofi modificati genetic. Nu exista nici macar culturi experimentale de cartof modificat genetic, cu atat mai putin culturi de cartof modificat genetic pentru consum.

Reprezentantii Hotnew.ro au intrat in posesia unei informatii potrivit careia asul din maneca Greenpeace-ului il reprezinta o scrisoare trimisasa de Directia pentru agricultura Covasna in care acestia recunosc fara echivoc existenta unor astfel de culturi.

In cel mai scurt timp organizatia pentru protectia mediului va face publica aceasta informatie si ramane interesant de vazut care va fi pozitia MAPDR.

Un studiu asupra efectelor pe care le are consumul de cartofi modificati genetic exista, dar nu a fost publicat. In schimb s-a intreprins un alt studiu foarte asemanator asupra efectelor pe care le are consumul de soia modificata genetic. Testele de laborator au relevat provocarea unor afectiuni grave ale ficatului.