Toti au avut la dispozitie suficient timp sa faca din Romania o tara dezvoltata social si economic. Cu o guvernare coerenta si capabila, astazi tara noastra ar fi putut sa fie simbolul balcanilor, exemplu de dezvoltare pentru tarile foste comuniste.

Dar nu a dorit nimeni. Nici PSD, nici CDR si nici DA nu da vre-un semn in acest sens. Sunt din ce in ce mai convins ca situatia in care ne aflam astazi nu se datoreaza incompetentei. Nu s-a dorit...

Iliescu spune acum, craiticand PSD, ca au gresit departandu-se de popor. Ca si-au urmarit interesele fara sa faca ceva pentru Romania.

Dar intelesul acestor critici imi scapa. A fost 10 ani presedinte. Cum s-a apropiat el de popor? Prin manipulare? Nu inteleg daca aceasta critica a PSD-ului se refera la faptul ca au guvernat prost sau are simpla motivatie faptul ca au pierdut puterea.

Despre CDR ce sa spun? A fost perioada in care s-a distrus intreaga economie nationala. A fost era de nastere a marilor interese economice mafiote, care mai apoi au inflorit in timpul guvernarii PSD. A fost perioada cea mai grea a Romaniei.

Daca eliminam cenzura crancena din tipul lui Ceausescu, compararea economica a perioadelor pre si post revolutie devine ridicola.

Profesionalismul, puterea economica, siguranta nationala, dezvoltarea tehnica, nivelul de trai, etc. astazi par zero fata de perioada comunista. Nici nu poti sa folosesti cuvantul superior pentru comparatie. Numai zero exprima, comparativ, situatia de azi.

Si totusi oamenii au suferit cumplit de pe urma cenzurii si a limitarii libertatilor. Aceasta a fost cauza pentru care nu numai ca a fost inlaturati, ci si a fost omorat fara sa existe, in acel moment, o voce care sa zica: "Nu trebuie omorat!".

De aceea nu o sa inteleg niciodata cum a putut PSD-ul sa reinstaureze cenzura! Cum a putut sa limiteze libertatile, dreptul la libera exprimare? S-au crezut mai puternici decat Ceausescu?... In fine, este problema lor. Dar trebuie sa invete toti politicienii din acest lucru.

Sa se predea la scolile politice, de vara, de iarna, sa se transmita din gura in gura: Nu va legati de dreptul la libera exprimare. Nu igraditi libertatile cetatenilor pentru ca o sa pieriti... Indiferent cat de puternici sunteti la un moment dat!

Am ramas in prezent cu Alianta... Si nu vad nici o schimbare. Ca rau, nu pot sa o compar cu ce a fost inainte. Pentru ca si inainte a fost rau. Si mai rau simt ca nu mai exista. Nu mai am puterea sa disting mai raul de raul actual.

Am spus, de multe ori, ca au si ei o sansa mare. Sa intre in istoria Romaniei. Si nu trebuie decat sa gandeasca, sa lucreze si sa lupte pentru Romania timp de 4, 5 ani. Daca reusesc ... Nu exista avere pe care o pot strange ei, care sa se compare cu avantajele si recunostinta prentru cel care isi salveaza tara...

Dar nu o sa mai spun acest lucru. Pentru ca sunt dezamagit la numai 10 luni decand i-am votat si au venit la conducere.

Sa nu spuneti si voi ca nu ati fost capabili! Pentru ca nu mai aveti acest privilegiu. Si o sa raspundeti nu numai pentru ce ati facut, ci pentru tot raul care s-a facut in ultimii 15 ani!

Albu Zahar