Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat ieri, la prima sedinta de dezbatere publica a strategiei nationale de export, ca isi retrage reprezentantii din Guvern daca nu se rezolva doua probleme concrete: capitalizarea Eximbank cu 100 milioane de euro si sprijinirea la export a 2-3 produse, cele mai competitive din economie.

"Ma angajez in fata dumneavoastra ca, daca nu vom fi in stare sa rezolvam macar aceste doua probleme, reprezentantul nostru in Guvernul Tariceanu va fi retras, pentru ca inseamna ca n-avem potenta, nu putem, si daca nu putem n-are rost sa stam acolo, pentru ca nu vom face decat sa participam la unele nerealizari, si nu la realizarile Guvernului", a declarat Voiculescu.

El a mentionat ca invita si celelalte partide politice la astfel de dezbateri: "In fond, vorbim de vointa politica. Toate lucrurile astea se intampla sau nu se intampla dupa cum exista vointa politica". Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a comentat ulterior ca aceasta este modalitatea sefului sau de partid de a accelera activitatea ministrilor sai.