In opinia PSD, schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase de la conducerea celor doua Camere inseamna pentru tara o mare... catastrofa, precum si o "bataie de joc" la adresa electoratului.

Intr-un discurs pe un ton voit grav, dar pe alocuri cu accente chiar poetice, Mircea Geoana a dezvaluit plenului Senatului cat de mult se cramponeaza social-democratii de cele doua scaune, simtind probabil ca s-a intrat pe ultima suta de metri in procedura de revocare.

Catalogand urmatoarea perioada ca fiind "decisiva" pentru Romania, presedintele PSD nu a uitat sa reitereze ideea "ingrijorarii partenerilor europeni" fata de presupusele atacuri ale Coalitiei asupra unui "bun gingas si fragil, care este democratia romaneasca". Geoana a mimat si grija fata de ceea ce cred romanii despre clasa politica.

In vizibila contradictie cu criticile aprinse aruncate in directia presedintelui Traian Basescu, liderul PSD a tinut sa-l aprecieze pe Calin Popescu Tariceanu atat pentru consultarea avuta cu partidele politice, cat si pentru venirea in fata Senatului pentru a prezenta bilantul catastrofalelor inundatii din acest an.

Din discursul disperat al lui Geoana nu puteau lipsi bineinteles si temele atat de vehiculate de pesedisti in campaniile electorale: lipsa medicamentelor, pensiile mici, situatiile ingrijoratoare din agricultura si industrie. De abia acum, cand isi simt amenintate pozitiile de conducere din cele doua Camere, social-democratii si-au amintit ca acestea sunt "problemele reale ale tarii".

Si, intr-o ultima incercare de a-i convinge pe reprezentantii Coalitiei sa-i lase pe Vacaroiu si Nastase in functie, Geoana a facut un apel la stabilitate politica si liniste, pretextand ca schimbarea "presedintilor" va face "rau tarii" si constituie, mai pe romaneste spus, "o bataie de joc la adresa celor care ne-au trimis in Parlament".