Sperantele noastre pentru obtinerea primului titlu la turneul bucurestean, Victor Hanescu si Andrei Pavel, vor intra azi in concurs. In cele noua editii precedente ale competitiei, nici un tenisman roman nu a reusit sa se impuna. Cea mai mare performanta s-a consemnat anul trecut, cand Pavel a ajuns in semifinale.

ADVERSARI. Favorit numarul 3 la BCR Open Romania, Andrei Pavel va evolua impotriva spaniolului Alberto Martin, ocupantul locului 51 in clasamentul ATP. Romanul a castigat precedentele doua dispute cu spaniolul, ultimul meci desfasurandu-se in 2002, chiar la Bucuresti, Pavel invingand cu 6-1, 6-3. Victor Hanescu (cap de serie nr.

4) se va confrunta cu italianul Potito Starace (86 ATP), in fata caruia porneste ca favorit. Totusi la ultima disputa dintre cei doi, care a avut loc anul trecut, la Gstaad, in Elvetia, tot pe zgura, Starace s-a impus cu scorul de 3-6, 7-6, 7-6.

RATARE. Ieri, pe terenul central, Victor Ionita a ratat sansa de a deveni al patrulea roman care intra pe tabloul principal al turneului. Clasat momentan pe locul 239 ATP, Ionita a fost invins clar de austriacul Oliver Marach (186 ATP), cu 2-6, 1-6, acesta calificandu-se astfel pentru primul tur.

Aseara au intrat in concurs primii doi jucatori romani, Victor Crivoi, care a jucat cu francezul Florent Serra, si Razvan Sabau, adversar al italianului Davide Sanguinetti, una dintre surprizele placute ale US Open-ului. (Mihai Igirosanu)

ACASUSO SI MAYER, OK

Tot ieri au avut loc si primele partide de pe tabloul principal al turneului. Castigatorul de anul trecut, Jose Acasuso, a invins in confruntarea argentiniana contra lui Juan Ignacio Chela, scor 6-2, 6-4.

Francezul Paul-Henri Mathieu a trecut de spaniolul David Sanchez, dupa un joc disputat, 2-6, 6-2, 6-2, iar germanul Florian Mayer a trecut lejer de un alt reprezentant al "Armadei" spaniole, Oscar Hernandez, cu 6-2, 6-0.

Astazi, de la ora 20:00, pe arena centrala, va avea loc meciul demonstrativ dintre fostele mari glorii ale tenisului mondial, austriacul Thomas Muster si croatul Goran Ivanisevici, care chiar azi implineste 34 de ani.