Pana la sfarsitul anului, Ministerul Finantelor Publice ar putea face modificari in Codul Fiscal si in Codul de procedura fiscala, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Sebastian Vladescu.

Vladescu a explicat ca nu este se pune problema modificarii nivelurilor impozitelor, taxelor sau accizelor, ci se vor modifica anumite proceduri, cum ar fi autorizarea antrepozilor fiscale, care in viziunea ministerului unele din ele ascund multe nereguli.

Modificarile Codului Fiscal vor fi cunoscute saptamana viitoare, in timp ce o decizie a ministerului privind reducerea contributiilor la asigurarile sociale ar putea fi luata chiar in aceste zile, a mai spus Sebastian Vladescu.

In nenumarate randuri, mediul de afaceri din Romania a protestat fata de deciziile ministerului Finantelor Publice privind schimbarea prevederilor fiscale intr-o perioada mai mica decat aceea de sase luni cat spune legea. Oamenii de afaceri spun ca in aceste conditii nu au predictibilitate in derularea afacerilor si sunt bulversati.

In replica, Sebastian Vladescu spune ca 'este bine sa vedem acel mediu de afaceri, care reclama deciziile MFP, bulversat pentru ca este un mediu pe care nu dorim sa-l pastram'.