Teatrul Luni si Studioul Toaca participa in aceasta luna la Dublin Fringe Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri independente de arte ale spectacolului, informeaza TVR citand Mediafax.

Productia Teatrului Luni de la Green Hours se numeste "The Sunshine Play" si se va juca in limba engleza. Piesa a fost scrisa special pentru acest eveniment de Peca Stefan, iar regia ii apartine Anei Margineanu. In distributie se afla Isabela Neamtu, Cosmin Selesi si Daniel Popa.

Inainte de pleca la festival, spectacolul va putea fi vazut in avanpremiera pe 20 septembrie, la Green Hours.

La Dublin, el va avea parte de sase reprezentatii, intre 27 septembrie si 2 octombrie, intr-un spatiu numit Project.

Anul trecut, Teatrul Luni a primit in capitala Irlandei un premiu pentru ca a intruchipat cel mai bine spiritul Fringe-ului cu doua productii, "Aici nu se simte" si "Oase pentru Otto", ambele de Lia Bugnar.

"Orpheus or how to undress your feathers"/"Orfeu sau cum sa te dezbraci de pene" este o productie a Studioului Toaca in regia Nonei Ciobanu, aflata in repertoriul Teatrului Mic.

Spectacolul este realizat pe texte de Gellu Naum si muzica de Alexander Balanescu si in distributie se afla Dana Tapalaga, Liliana Gavrilescu, Adrian Ciglenean si Iulian Baltatescu. "Orfeu..." va avea tot sase reprezentatii la Dublin, intre 19 si 24 septembrie.

O prezenta romaneasca la faimosul festival este si piesa "Stop the Tempo" de Gianina Carbunariu, care a fost pusa in scena de compania irlandeza Focus Theatre.