Eliminat de la Open Romania, tenismenul roman Razvan Sabau s-a comportat ca un huligan

Tenismenul Razvan Sabau (28 de ani) a fost, luni seara, protagonistul unui episod socant. Dupa ce a fost invins fara drept de apel, in mai putin de o ora, scor 4-6, 3-6, de italianul Davide Sanguinetti, in runda inaugurala la BCR Open Romania, romanul a facut o adevarata criza de isterie, varsandu-si nervii pe Marius Chican, reporter la „Evenimentul zilei”.

Bucuresteanul, fosta speranta a tenisului romanesc, ratacit intre timp in anonimat, a reprosat faptul ca ziarul si-a permis sa titreze „Razvan Sabau, snopit de Andre Agassi”, dupa infrangerea suferita in primul tur la US Open, scor 3-6, 3-6, 1-6.

„F...-ti mortii ma-tii de taran” a fost doar una dintre adresarile „politicoase” ale lui Sabau, chiar in prezenta unui oficial ATP. De altfel, reprezentantii ATP aflati la Bucuresti au deschis o ancheta in acest caz, regulamentul specificand sanctiuni drastice pentru un astfel de comportament.

Un apropiat al tenismenului a incercat sa-l scuze: „Asa e Razvan dupa ce pierde. Nu se poate vorbi cu el”. Desi este jucator profesionist din 1993, romanul n-a reusit pana acum nici o performanta notabila, in acest sezon intrand pentru prima oara intre primii 100 de jucatori din clasamentul ATP.

La conferinta de presa, fostul campion de juniori de la Wimbledon a gasit o explicatie penibila pentru esecul sau: „M-a deranjat nocturna. Organizatorii ar fi trebuit sa ma puna sa joc la lumina naturala”.

Andrei Pavel s-a calificat ieri in optimile de finala ale turneului BCR Open Romania, dupa ce l-a invins in doua seturi pe spaniolul Alberto Martin, scor 6-4, 6-4. Partida dintre Victor Hanescu si italianul Potito Starace s-a terminat dupa inchiderea editiei.

Un tip capricios

Razvan Sabau este in aparenta un tip linistit, introvertit, cu bun-simt si politicos. Cunoscut in lumea tenisului ca un jucator labil psihic, el a mai iesit de cateva ori in evidenta din cauza apucaturilor sale ciudate. In vara anului 2002, Sabau s-a luat la bataie, din cauza unei fete, la Centrul National de tenis din Bucuresti, cu Emil Negoita, fostul antrenor al Ruxandrei Dragomir.

Atunci, tenismenul s-a plans ca a fost nevinovat, acuzandu-l pe Negoita de agresiune. Anul trecut, in februarie, Sabau a parasit echipa de Cupa Davis inaintea meciului cu Elvetia, de la Bucuresti, fiindca nu s-a inteles in privinta banilor cu reprezentantii Federatiei Romane de Tenis.

Cateva luni mai tarziu, in septembrie, Razvan Sabau nici n-a mai catadicsit sa se prezinte la convocare pentru intalnirea de Cupa Davis cu Canada, fapt care i-a revoltat pe antrenori.