Presedintele PD Emil Boc spune ca, daca pana la 1 octombrie negocierile intre Guvern si firma Bechtel nu vor fi incheiate, va solicita o dezbatere publica pe tema contractului.

Emil Boc a recunoscut insa si faptul ca este nevoie ca intreaga Coalitie de guvernare sa ia o decizie politica in privinta autostrazii Transilvania.

Presedintele PD a afirmat la Cluj ca, din informatiile sale, negocierile dintre Ministerul Transporturilor, Ministerul Finantelor si firma Bechtel se afla in stare avansata si privesc detalii de natura tehnica si legislativa.

Emil Boc a acuzat fosta guvernare PSD, ca sta la baza impasului in care se afla acum lucrarile la autostrada Transilvania:

"Sunt chestiuni de natura tehnica, intrucat clauzele acestea nu au fost trecute prin hotarare de guvern si multe dintre ele se bat cap in cap cu legislatia romaneasca in materie.

Acum cand se pune problema platii, trebuie sa ai cadrul legal prin care sa platesti si de aceea trebuie lamurite definitiv aceste probleme pentru ca ele sa nu mai apara in anii urmatori".

"Din nefericire aici PSD-ul, din diverse motive ce tin strict de campania electorala, nu a realizat anexele la contract care sa fie trecute prin hotarare de guvern pentru ca lucrarile sa se poata face in conditii normale. Ei au pornit in mod heirupist, considerandu-se ca vor fi mereu la putere si vor vedea ei cum vor rezolva dupa aceea".

Presedintele PD a declarat ca va cere coalitiei de guvernare luarea unei decizii politice, in primul rand, in ceea ce priveste autostrada Transilvania:

"Personal voi solicita intr-o sedinta viitoare a Consiliului National de Conducere al coalitiei, abordarea pe ordinea de zi a problemei autostrazii Transilvania".

"Acest obiectiv de importanta regionala va continua si voi solicita coalitiei un punct de vedere inclusiv politic pe marginea acestui subiect".

In cazul in care negocierile nu se vor incheia pana la data de 1 octombrie, Emil Boc propune o dezbatere publica pe tema contractului cu firma Bechtel. El spera, in acest fel, sa se poata determina din vina cui nu se finalizeaza negocierile. (Pe larg in BBC)