Editia 60 a Salonului Auto de la Frankfurt si-a deschis portile pentru presa, urmind ca publicul sa aiba acces intre 15 si 25 septembrie, biletul costind 15 euro. Peste zece mii de jurnalisti au asaltat standurile show-ului german, unde au gasit 500 de expozanti din 40 de tari si mai mult de 70 de premiere.

Printre cei mai activi constructori se numara si Renault, prezent cu intreaga gama si multe noutati, printre care si Dacia Logan Diesel, model disponibil la vinzare in Romania si pregatit sa bata la portile Occidentului in 2006.

Renault a ales Frankfurt pentru prezentarea prototipului Egeus (foto), care prefigureaza modelul Sport Utility Vehicle al marcii. Lung de 4,70 metri, lat de 1,92 metri si inalt de 1,66 metri, vehiculul are un ampatament de 2,90 metri si patru scaune separate. Tractiunea, gestionata de electronica, se face permanent pe toate cele patru roti.

In functie de conditiile de rulare, proportia in care se transmite cuplul catre cele doua punti variaza pentru o tractiune optima. Motorul turbodiesel V6 cu cilindree de 3,0 litri dezvolta 250 de cai-putere si cuplul maxim de 550 Newtonmetri la 3.000 de rotatii pe minut.

Transmisia automata cu functie secventiala are sapte rapoarte pentru mersul inainte.