Coalitia germana CDU+CSU+FDP se afla pe picior de egalitate, la 48,5 procente, cu rosii-verzii (SPD+Verzii+Blocul de stanga), indica un sondaj realizat de Emnid (Institut pentru sondarea pietei din Germania), informeaza Rompres. Rezultatele stranse fac astfel mai probabila aparitia unei "mari coalitii", in defavoarea celor traditionale.

Un rol important l-ar putea avea mandatele suplimentare, rezultate din redistribuirea voturilor pentru partide, in acest caz Uniunea CDU-CSU (crestin-democrati si sociali - opozitie) putand conta pe cinci pana la sase astfel de mandate parlamentare suplimentare, in timp ce SPD (social-democrati - la putere) ar putea avea in jur de patru mandate suplimentare.

Candidata Uniunii, Angela Merkel, si-a anuntat intentia de a forma o coalitie cu FDP (liberalii - opozitie) chiar daca majoritatea asigurata astfel ar fi foarte mica, excluzand o mare coalitie impreuna cu SPD. Ieri, Curtea Constitutionala federala din Germania a decis ca rezultatele preliminare ale alegerilor legislative din 18 septembrie sa poata fi anuntate chiar in ziua scrutinului. (D.E.)