“Cine nu intelege sa puna mina pe carte” a fost recomandarea pe care i-a adresat-o Mircea Miclea, titularul de educatie, fostului ministrul al invatamintului, Andrei Marga.

Afirmatia a fost facuta in emisiunea “Romania la raport” realizata la Radio MIX de Andreea Pora, ca raspuns la criticiile pe care Marga le-a adus noilor reglementari in ce priveste doctoratul.

“Nici o tara europeana nu si-a complicat astfel sistemul de desfasurare a doctoratului (...) Nu este realist ca “experti” decretati prin ordine ministeriale sa controleze profesionisti reali”, sustine intr-o declatie de presa fostul ministru dupa opinia caruia “natura clientelara si corupta a comisiilor de experti este deja vizibila”.

In replica Miclea i-a replicat iritat ca “sistemul este dupa model american. Cine nu intelege sa puna mina pe carte”.

Ministrul adauga ca nu se pune problema centralizarii sistemului de doctorat la nivelul ministerului: “Noi am facut un registru al experitlor, adica am vrut sa aveam o baza de date transparenta, de oameni care se pricep la invatamant. Ei au cv-ul tranparent si pot fi verificati de oricine. Asta este un pas inainte facut si este la nivel european.

Nu lucram cu evaluatori ascunsi, trebuie pusi pe internet sa vada toata lumea cine sunt” – a concluzionat Mircea Miclea.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro