In urma cu aproximativ 20 de ani, primarul orasului in care locuiesc a dat ordin sa se refaca strada pe care dansul isi avea domiciliul (stateam pe aceeasi strada). Va vine sa credeti au ba, strda respectiva se gaseste si astazi intr-o stare impecabila.

Lucrarile s-au efectuat pe timpul lui Ceausescu, materialele nu erau aduse din Alfa Centauri si nici muncitorii, drumarii, nu bausera ambrozie si nectar inainte. Se cunostea o metoda mult mai eficienta aplicabila romanului: fata constipata a dulaului trimis de Partid sa supravegheze bunul mers al infaptuirii.

Ici colo isi mai facea aparitia cate un individ sters, impersonal, cu pantofi de mort in picioare care dupa cateva ocheade discrete disparea precum a aparut. Incredibil, strada se afla si acum, dupa aproximativ 20..20 si ceva de ani, intr-o stare foarte buna.

Imposibilitatea de a realiza strazi si sosele de calitate in Romania are o explicatie cat se poate de simpla.( A se observa jocurile de culise din cadrul primariilor si consiliilor locale, sahul pe care il practica sindicatele drumarilor cu institutiile respective in privinta organizarii licitatiilor din acest domeniu, excluderea concurentei reale).

In orice oras sindicatele au o anumita putere pe care o folosesc atunci cand sunt amenintati cu disparitia. Schema e simpla. Trebuie refacute "n" strazi. Excudem concurenta din start, iar lucrarea revine..cui? Ati ghicit, tot lor. Lucrarile se fac de mantuiala pentru a avea de lucru si anul viitor, altfel...ce s-ar alege de drumari?! Trebuie sa isi justifice existenta...

si banii primiti de la buget. Foarte interesant este urmatorul aspect: exact in aceeasi perioada "X" , "Y" , "Z" si "Q" isi construies acareturi, isi cumpara niscaiva masinute, isi zugravesc case etc. Hmmm. A...nu mai vorbim de furtul constant de materiale practicat de muncitori la lumina zilei. Cine pierde, cine castiga?

Exista 3 invingatori ...sindicat, autoritati, proprietari de garaje auto si un singur LOOSER ...cetateanul...ha ha..de ce? Pentru ca e fraier si nu nu zice nimic.