Considerat cel mai puternic om al planetei, presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a fost surprins, in plina reuniune solemna a ONU, intr-un moment de slabiciune, pe cat de firesc, pe atat de presant.

Un fotoreporter al agentiei Reuters a dat o adevarata lovitura de presa, imortalizandu-l pe liderul american la cea de-a 60-a reuniune a Adunarii Generale a ONU, desfasurata miercuri la New York, in timp ce scria grabit un biletel, destinat secretarului de stat Condoleezza Rice, in care o avertiza ca... are nevoie la toaleta.

Fotografia, realizata peste umarul presedintelui, nu este deloc spectaculoasa si n-ar fi avut mari sanse sa ajunga in presa daca la o marire a imaginii nu s-ar fi distins cuvintele: „Cred ca o sa am nevoie de o pauza de toaleta". Fotografia a facut inconjurul lumii, fiind reluata de nenumarate ziare si site-uri de stiri, fiind mai comentata decat reuniunea insasi.

Potrivit „Editor&Publisher", cel mai vechi site american de Internet dedicat industriei jurnalismului, instantaneul are toate sansele sa intre in categoria „cliseele anului".

Cel care l-a surprins pe Bush presat de nevoi, Rick Wilking, nu a dezvaluit cum si cat de rapid a reusit Rice sa-si scoata seful din impas.