Cea de-a VIII-a editie a Bucharest Jazz Festival, care se va desfasura intre 16 si 25 octombrie, va prezenta 30 de recitaluri ale unor interpreti si trupe din Romania si din strainatate. Pe langa spectacolele sustinute la ArCuB si Sala Radio, organizatorii au pregatit si concerte in cluburi de jazz bucurestene, lansari de CD-uri, precum si workshop-uri.

Printre invitatii editiei din acest an se numara Tania Maria Orchestra, Benny Golson Quartet si Blutopia – Alex Harding Quintet, de departe cele mai importante nume ale festivalului.

WORKSHOP. Acestia vor aduce in fata publicului din Bucuresti si alti reprezentanti ai genului, precum Badileiras Jazz Samba do Mar Negro Quartet (Romania, Germania, Brazilia), Johnny Raducanu & Harry Tavitian Duo, Teodora Enache Quartet (Romania, Macedonia) si Anca Parghel. Festivalul se va incheia la 25 octombrie cu trei concerte sustinute de Trigon, Triny si Liviu Butoi Quartet.

In cadrul evenimentului, artisti precum Alex Harding, Benny Golson, Anca Parghel si Stjepko Gut vor sustine workshop-uri de saxofon, pian, voce si trompeta. De asemenea, va fi lansat un dublu CD – "Bucharest Jazz Festival 2004", de promovare a trupelor prezente la editia de anul trecut a acestui eveniment.

In ceea ce priveste pretul unui bilet, organizatorii au declarat ca acesta nu va depasi suma de 50 de lei pentru concertele din Sala ArCuB si Sala Radio.