De mult se zvonea prin targ ca celebra Nicola (37 de ani) are de gand sa divorteze de sotul ei, compozitorul Mihai Alexandru (39 de ani). Dar parca nimanui nu-i venea sa creada ca cei doi sunt gata sa faca pasul care ar pune capat unei casnicii care a durat 15 ani. Ieri insa, si Nicola, si Mihai au confirmat pentru Libertatea: din pacate, e adevarat ca se despart.

Cantareata Nicola (Nicoleta Alexandru, pe numele din buletin) si compozitorul Mihai Alexandru ne-au declarat ieri ca au hotarat sa se desparta de comun acord (inclusiv pe plan profesional) si sa ramana in relatii bune, pentru a se putea ocupa asa cum se cuvine de copiii lor.

Cei doi artisti, care au avut intotdeauna grija de imaginea lor in presa din Romania, au impreuna doi copii, iar fiecare dintre ei mai este parintele unui copil din relatiile anterioare. Actiunea de divort nu a fost deschisa pana acum, deoarece, spune Nicola, avocatii lor erau in vacanta.

Cei doi nu mai locuiesc impreuna de trei luni, dar cu discretia cu care ne-au obisnuit, au facut tot posibilul ca informatia sa nu ajunga in presa. Nicola a ramas deocamdata in apartamentul in care a locuit impreuna cu Mihai si care apartine, de fapt, mamei acestuia.

Desi s-a zvonit ca unul din motivele divortului ar fi faptul ca Nicola l-a inselat pe Mihai cu un basist, interpreta dezminte acest lucru, nedorind insa sa comenteze mai multe.

Nicola: "Da, e adevarat. Divortez. Sa mai adaug ca circula atatea speculatii care mi se par cu totul si cu totul deplasate?! Nu stiu nici de unde au venit si nici cine a vrut sa-mi faca atata rau... Este o hotarare pe care am luat-o de comun acord cu Mihai.. Am ramas prieteni si dorim sa ne ocupam in continuare impreuna de copii. De trei luni ne-am separat.

Nu am putut deschide pana acum actiunea de divort din cauza ca avocatii au fost in vacanta."

Mihai Alexandru: "Da, este adevarat. Ti-a spus si Nicola... Motivele sunt personale si noi vrem sa ne spalam rufele in familie. imi pare foarte rau ca am dezamagit foarte multa lume, care a vazut in noi un model. Copiii sunt afectati, dar noi ne vom ocupa amandoi de ei ca si pana acum. Nu suntem primii care divortam."

Ce vor face mai departe

in perioada imediat urmatoare NICOLA va continua sa promoveze cel mai recent album al sau, "De ma vei chema", prin intermediul concertelor prin tara, alaturi de trupa sa. MIHAI ALEXANDRU s-a decis sa se dedice punerii in practica a unor idei muzicale pe care le amana de mult timp.

Compozitorul se va implica intr-o serie de proiecte alaturi de fratele sau, Dragos Alexandru, si ne asigura ca piesele pe care le va compune vor deveni hituri ca si cele interpretate de sotia sa.

A fost dragoste la prima vedere

Nicola si Mihai s-au cunoscut in vara anului 1989, la Mamaia. Amandoi cantau in spectacole pe litoral. Cum Mihai avea nevoie de o solista, a "cooptat-o" in trupa pe Nicola. A fost dragoste la prima vedere. S-au casatorit la un an de cand s-au cunoscut.

Fiecare avea cate un copil dintr-o relatie anterioara: Mihai il are pe Mario, de 16 ani, care locuieste in Italia, la mama lui, iar Nicola il are pe Andrei, de 18 ani. Acest fapt nu i-a impiedicat pe cei doi sa aiba copii impreuna: Jonathan, 9 ani si Maria, 11 ani. "Suntem suflete pereche. Ne certam toata ziua, dar ne iubim la fel de mult. Suntem una si aceeasi fiinta.

Traim prin acelasi suflet", spunea pentru Libertatea in urma cu doi ani de zile Mihai Alexandru.