Grupul petrolier austriac OMV a scazut ieri pentru a doua oara pretul motorinei la pompa, la doar trei zile dupa o masura similara determinata de amenintarile privind introducerea unei taxe exceptionale lansate de ministrul austriac de finante, Karl-Heinz Grasser, informeaza AFP.

Pretul unui litru de motorina la pompa a fost scazut cu un eurocent, in urma scaderii pretului carburantilor pe cea mai importanta piata din Europa, cea de la Rotterdam. Luni seara, OMV a anuntat ca va reduce pretul benzinei si motorinei la statiile din Austria cu un eurocent pe litru, la scurt timp dupa ce Karl-Heinz Grasser a solicitat o reducere de ordinul a doi-trei eurocenti.

Ziua urmatoare, grupurile petroliere BP si Shell au urmat si ele exemplul dat de grupul petrolier austriac OMV, BP precizand ca a decis sa reduca atat pretul litrului de benzina, cat si cel al motorinei cu un eurocent, iar cei de la Shell au diminuat pretul litrului de benzina cu trei eurocenti si pretul litrului de motorina cu un eurocent.