Basescu si Tariceanu au, din nou, viziuni diferite. Seful statului a atentionat guvernul sa rezolve „problemele din sanatate si din vama". Premierul a preferat sa remanieze secretari de stat de la Mediu, Turism, Economie si Interne.

„Nu am nici o ezitare sa atentionez guvernul pentru ca nu a rezolvat problemele din sanatate si problema scoaterii oamenilor din vama pe criterii clientelare", a criticat din nou Traian Basescu, tocmai din SUA, cabinetul Tariceanu.

In acest timp, in tara, premierul, intr-un acces de autoritate, a declarat ieri ca nu se multumeste doar cu cei sapte secretari de stat remaniati joi: „Procesul de inlocuire a lor va continua si in zilele urmatoare".

Liderii PNL, PD si UDMR nu sustin insa avintul premierului, ei declarindu-se preocupati doar de completarea functiilor ramase vacante. Cei mai deranjati de schimbarea impusa de Tariceanu au fost liderii UDMR care au repetat ca demnitarii lor sint prea buni pentru a fi inlocuiti. Tariceanu a fost de alta parere si l-a inlaturat pe Demeter Attila de la Economie.

Democratii, care au pierdut doar doi demnitari, au precizat ieri ca nu mai remaniaza pe nimeni. Mai mult, PD se lupta sa-l fereasca pe reprezentantul lor de la Economie, Ionel Mantoc, de intentia lui Tariceanu care vrea sa-i schimbe pe toti secretarii din ministerul respectiv.

Liberalii au cele mai multe probleme: Victor Dobre, secretarul de stat de la Interne, nu vrea sa plece din minister si sa preia sefia AVAS, ramasa descoperita dupa demisia lui Gabriel Zbircea. O alternativa la AVAS a fost depistata ieri: avocatul Gheorghe Piperea, asociat intr-o firma de profil cu liberalul Flavius Baias.

In schimb, solicitarea lui Basescu, inlocuirea sefilor de la vama sustinuti, potrivit unor lideri PNL, de deputatul Dan Radu Rusanu, a ramas fara raspuns. •