Ieri, intr-o intalnire cu primarii din Dolj, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a acuzat faptul ca grupuri mafiote de interese fac presiuni pe piata pentru a se da impresia ca este grau insuficient in Romania spre a face loc graului importat de ei.

„De 15 ani, grupuri mafiote de interese au facut presiuni, chiar mediatice, sa dea semnal ca nu exista grau suficient pe piata pentru ca apoi sa aduca ei graul pe slepuri din alta parte. Si anul acesta s-au facut astfel de presiuni. Mi-au zis ca de ce declar ca s-au facut 7 milioane de tone de grau in tara".

Ministrul Flutur a aratat ca 63% din graul de anul acesta este panificabil si a spus ca „nu e cazul sa se faca importuri, nu e cazul sa se scumpeasca painea".

Seful Ministerului Agriculturii nu s-a sfiit sa dea exemple de „baroni" care ar domina piata graului: „Vin baietii cu salopeta si sapca alba care sunt oameni trimisi de baronii din Insula Mare a Brailei sau care au afaceri prin Calarasi sau Ialomita. Sa nu vina sa-mi vorbeasca ei de motiuni cand firmele lor, acasa, au luat 60% din subventiile agricole".

Gheorghe Flutur a lasat sa se inteleaga faptul ca astfel de cercuri de producatori care fac presiuni nu-si vor vedea visul cu ochii. Flutur spune ca cei carora li s-a facut dor de importuri sa-si ia adio de la astfel de monopoluri pe piata graului.