Presedintele Traian Basescu va initia, saptamana viitoare, o serie de consultari cu reprezentantii partidelor politice parlamentare. Printre temele de discutie: problema sistemului sanitar, Parlamentul unicameral, legea radioului si a televiziunii publice si sistemul vamal.

Seful statului a facut acest anunt, sambata, la o conferinta de presa, dupa ce s-a intors din vizita efectuata in SUA.

Referindu-se la Parlamentul unicameral, Traian Basescu a explicat ca, dupa aderare, deciziile Parlamentului European vor trece si prin cele doua Camere ale Parlamentului roman, iar procesul de legiferare devine astfel extrem de complicat.

Un al doilea motiv pentru instituirea unui Parlament unicameral este, in opinia presedintelui Basescu, reducerea credibilitatii Legislativului si preluarea atributiilor acestuia, intr-o masura din ce in ce mai mare, de catre guvern.

Un al treilea motiv pentru existenta unui Parlament unicameral consta in necesitatea de a cheltui mai putin decat se cheltuieste acum pentru un Parlament bicameral, a mai spus seful statului.

In ceea ce priveste contractul de privatizare a Petrom, presedintele Basescu nu a exclus posibilitatea ca acest document sa fie facut public.

"Contractul de privatizare a Petrom mi-a fost predat de Ministerul Industriilor inainte de plecarea in SUA. In zilele urmatoare, specialistii si consilierii de specialitate vor analiza acest contract si nu exclud posibilitatea de a-l face public", a precizat seful statului.