Agentia Natiunilor Unite pentru Energie Atomica se reuneste luni la Viena pentru a discuta refuzul Iranului de a-si suspenda programul nuclear, in ciuda presiunilor facute de Statele Unite si Uniunea Europeana.

Anterior, Iranul a sugerat ca orice incercare a Washington-ului de a cere Consiliului de Securitate ONU eventuale sanctiuni economice contra Teheran-ului nu ar face decat sa accelereze initiativele nucleare iraniene.

La intoarcerea de la Adunarea Generala a ONU de la New York, presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a cerut statelor occidentale sa trateze cu seriozitate propunerea ca unele companii straine sa devina parteneri ai Iran-ului in cadrul programului nuclear.

"In ultimii doi ani, republica islamica iraniana a incercat in diverse moduri sa isi dovedeasca buna credinta. Sigur ca stiam ca unele dintre comentariile venite din cealalta parte erau manate de rea credinta, si nu de o ingrijorare autentica fata de presupusele activitati de inarmare a Irak-ului.

Noi insa perseveram in a face gesturi conciliante, iar aceasta propunere de parteneriat se inscrie printre ele", a spus presedintele iranian.

pe larg In BBC