In 90, imediat dupa revolutie, iliescu a intors cu 180 de grade o Romanie care poate intra in Europa, si a condus-o spre Rusia si apoi spre China lui Mao. Imi mentin parerea ca pt cateva zile Ro a fost in Europa. Mai mult decat atat nu incepusera nici vizitele compatriotilor nostri in magazine, depozite, case de bani, lacuri cu lebede...

Sangele si sacrificiul prin care s-a schimbat regimul totalitar a propulsat Romania in centrul simpatiei europene.

In ian 90 apare prima contramanifestatie condusa de iliescu si roman (celebrul citat a lui roman "fratilor s-au demascat") impotriva partidelor istorice, femeile de la APACA strang salariul sa plece Coposu in tara sa, apare asociatia nonprofit alegeri in mai (iliescu incepe sa piarda capital electoral), urmeaza oprimarea studentilor din 13-15 iunie.

Intre timp iliescu refuza si intrarea regelui Mihai, cetatean roman in propria tara. Dupa toate aceste evenimente vestul isi da seama ca de fapt a fost o schimbare intre ele a esaloanelor comuniste, ca de fapt nu s-a schimbat mai nimic.

3.De acord ca destul de timid, dar primii pasi spre NATO si Europa au fost facuti de Constantinescu, dar nu stiu de ce se vrea uitata aceasta perioada. Poate ca s-a vrut mai mult, sau ne asteptam la mai mult.

4. In rest...bine le-ai mai zis. Bravo!

licrimon2002