Ramona Badescu, amfitrioana a Festivalului de la Brasov, alaturi de Cosmin Cernat, mizeaza pe inspiratia de moment

Actrita Ramona Badescu, care va prezenta in acest an Festivalul Cerbul de Aur, alaturi de Cosmin Cernat, a sosit in Romania ieri la pranz si a plecat de la aeroport direct la Brasov. In drum spre orasul de sub Tampa, a povestit pentru „Evenimentul zilei" cum percepe experienta Cerbului de Aur.

„Am plecat direct spre Brasov pentru ca incepe festivalul si sunt multe lucruri de pus la punct", spune Ramona. „Speram sa ma pot opri pentru cateva minute la o cofetarie, tineam neaparat sa mananc o amandina, dar nu s-a putut. Sunt innebunita dupa prajiturile astea, iar parintii mei imi aduc ori de cate ori vin in Italia", marturiseste actrita.

Desi a prezentat multe evenimente importante in strainatate, este pentru prima data cand Ramona Badescu se afla in aceasta calitate in tara ei natala. „Am avut momente in care am fost dezamagita ca nu am avut o astfel de propunere din Romania, pentru ca eu am vorbit despre tara mea de fiecare data cand am avut ocazia.

Au fost cateva propuneri, insa nimic de anvergura, iar eu nu sunt omul jumatatilor de masura. La Cerbul de Aur am ajuns prin intermediul impresarului meu, care a facut propunerea TVR-ului, iar ei au fost de acord", explica Ramona.

„Prefer o greseala simpatica, decat o prezentare rece"

Actrita si-a adus din Italia mai multe rochii (Roberto Cavalli, Armani) si 40 de perechi de pantofi, insa nu este hotarata ce va purta pe scena. „Totul va depinde de spectacol si de starea mea. Nu stiu in acest moment nici ce rochii voi purta, nici cate tinute voi schimba pe seara", spune actrita.

In ceea ce priveste prezentarea propriu-zisa, ea recunoaste ca nu e nimic pus la punct, desi s-a consultat la telefon cu partenerul ei, Cosmin Cernat. „Imi place sa fiu spontana si as inclina spre improvizatie, decat spre un text facut dinainte. Stiu ca voi gresi, dar prefer o greseala simpatica decat o prezentare rece", sustine Ramona Badescu.

Odata facut primul pas, Ramona spune ca va continua seria proiectelor in Romania. „Dupa festival, voi veni la Bucuresti doua zile, pentru cateva intalniri in legatura cu proiecte viitoare. Astept sa vad daca in Romania va fi importat vreun format de televiziune, eventual un reality-show.

Sunt in tratative cu oameni de televiziune, dar, deocamdata, ne aflam la stadiul de discutii", marturiseste actrita care a fost protagonista reality-show-ului „La Fattoria", in Italia.

Ultima ora

> Ieri, reprezentantii Primariei Brasov, institutie care a contribuit cu peste 100.000 de euro la bugetul festivalului, erau pe ultima suta de metri cu pregatirile. „Piata e amenajata pentru 4.900 de locuri si mai avem putin de lucru la scena."

> Prima concurenta sosita la Brasov a fost Giulia din Israel. Ea a ales sa interpreteze la Cerb „Beijo Uh La la", piesa trupei Morandi, pe care o va canta in ebraica. Melodia are mare succes in Israel, unde se difuzeaza zilnic la posturile de radio.