Serialele de televiziune "Lost" si "Dragul de Raymond" au castigat, duminica seara, la Shrine Auditorium din Los Angeles, cele mai multe distinctii la festivitatea de decernare a premiilor Emmy.

Aflata la cea de-a 57-a editie, decernarea prestigioaselor premii pentru cele mai bune performante in televiziune a uimit publicul care se astepta ca serialul "Neveste disperate", nominalizat la 15 categorii, sa primeasca cele mai multe distinctii, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Premiul pentru cel mai bun serial dramatic a fost primit de "Lost", iar "Dragul de Raymond" a fost declarat cel mai bun serial de comedie.

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic a fost luat de Patricia Arquette, pentru rolul sau din productia "Medium". Premiul Emmy pentru cel mai bun actor dintr-un serial dramatic a fost obtinut de James Spader, din serilalul "Boston Legal".

Premiul pentru cea mai buna actrita de comedie a fost obtinut de Felicity Huffman, pentru rolul din serialul "Neveste disperate", iar premiul pentru cel mai bun actor dintr-un serial de comedie a fost obtinut de Tony Shalhoub, pentru rolul din "Monk".

Premiul pentru cea mai buna actrita dintr-un rol secundar intr-un serial dramatic a fost obtinut de Blythe Danner, pentru rolul din "Huff", iar premiul pentru un rol secundar intr-un serial dramatic a fost obtinut de William Shatner, pentru rolul din "Boston Legal".

Distinctia pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un serial de comedie a fost obtinuta de Doris Roberts, pentru rolul din "Dragul de Raymond", iar cel mai bun actor dintr-un rol secundar dintr-un serial de comedie a fost considerat Brad Garrett, pentru rolul din "Dragul de Raymond". Premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial dramatic a fost obtinut de J.J.

Abrams, pentru "Lost", iar cel pentru comedie l-a primit Charles McDougall, pentru "Neveste disperate". Cel mai bun reality show a fost desemnat "The Amazing Race".

HBO a monopolizat din nou majoritatea premiilor pentru filmele de televiziune, prin doua dintre productiile sale, ambele cu cate 16 nominalizari.

Premiul pentru cel mai bun film de televiziune a fost obtinut de "Warm Springs", care povesteste lupta lui Franklin Delano Roosevelt, lovit la 39 de ani, in 1921, de poliomielita. "The Life and Death of Peter Sellers" a fost distins cu premiile Emmy la categoriile cel mai bun actor (australianul Geoffrey Rush), regizor si scenarist.

Un vibrant omagiu a fost adus trioului vedeta de prezentatori Peter Jennings, Dan Rather si Tom Brokaw, in prezenta ultimilor doi. Decesul lui Peter Jennings in august a marcat sfarsitul unei epoci, dupa plecarea constransa in luna martie a lui Rather de la CBS si retragerea lui Brokaw (NBC) la sfarsitul lui 2004, relateaza Rompres.