Mezina presedintelui Traian Basescu, Elena, a dat ieri-seara examen de admitere la masteratul in Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), din Bucuresti. Ea spune ca vrea sa intre in politica dupa ce seful statului iese din prima linie a scenei.

„Stiu destula politica de acasa, asa ca era cazul sa-mi iau si o diploma", spune Elena Basescu. In politica vrea sa intre, dar nu acum, atita timp cit „tata e in prima linie". Se va gasi cineva s-o promoveze daca se va dovedi competenta. „Si tata promoveaza femeile, uitati-va la Anca (n.r. Boagiu), la Elena (n.r. Udrea)".

Cit despre vreo femeie care sa faca politica pe gustul ei, nu poate fi vorba decit de Mona Musca. „Pentru virsta mea, nu-mi gasesc un model, poate eu voi deveni un model", zimbeste ea. Dar acum, in fata salii de examen, unde alti 13 candidati isi asteptau rindul sa concureze pe cele zece locuri fara taxa si alte zece cu taxa, Basescu T. Elena are alte griji sa-si faca.

„Dar ce credeti ca o sa intrebe?". Emotiile tot nu le bat pe cele din urma cu patru ani, de la examenul de admitere la Relatii Economice Internationale, din cadrul Universitatii Romano-Americane. In ceea ce priveste subiectul zilei, pentru care Basescu vrea sa scoata populatia din casa, cu stampila in mina la referendum, ne insira ca pe apa avantajele parlamentului unicameral.

„E normal sa fiu de acord. Se reduc costurile si legile trec mai repede prin parlament". Fata de presedinte, nu-i scapa nici o stire si nici un talk-show pe politica. „Toata familia sta si se uita la televizor ca sa vada cum sint interpretate declaratiile lui tata. Eu cum ajung acasa, cum dau pe Realitatea TV."