Uraganul Rita ameninta din nou New Orleans, oras deja devastat de uraganul Katrina. Primaria a oprit deja revenirea localnicilor la casele lor si chiar le-a cerut celor care deja s-au intors sa plece spre zone mai sigure.

Deocamdata, Rita este inca departe de New Orleans si specialistii nu exclud posibilitatea ca furtuna sa nu ajunga in zona.

In timp ce bilantul oficial al uraganului Katrina se apropie de 1000 de victime, primarul orasului, Ray Nagin, a hotarat ca oamenii nu sunt inca in siguranta la New Orleans. El a atras atentia ca digurile nu au fost inca intarite, iar pompele nu functioneaza la intreaga capacitate.

Prin urmare, o ploaie mai abundenta poate aduce noi inundatii. Iar meteorologii considera ca furtuna tropicala Rita se poate transforma intr-un ciclon major care sa loveasca, din nou, statul Louisiana.

Chiar si fara acest pericol, presedintele Bush si comandantul operatiunilor de salvare, viceamiralul Allen, apreciau inca de zilele trecute ca revenirea localnicilor la New Orleans este prematura. Si totusi, oamenii au inceput sa se intoarca si nu au de gand sa mai plece.

Mai ales in cartierul Algiers, care nu a fost inundat si dispune din nou de apa potabila si electricitate.

In acest timp, autoritatile din Florida au evacuat un arhipelag din golful Mexic, aflat chiar in calea ciclonului Rita. Starea de alerta a fost decretata si in Cuba. Toata lumea spera, insa, ca Rita nu va capata forta devastatoare a Katrinei si-i va cruta pe locuitorii din sudul Statelor Unite, deja atat de greu incercati.