Drepturile omului de afaceri Dinu Patriciu au fost respectate de procurori! Acesta este decizia la care a ajuns seful Directiei de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism, dupa ce a solutionat plingerea depusa de omul de afaceri impotriva anchetatorilor sai.

Doru Ioan Cristescu, seful acestei directii, sustine ca cercetarile in dosarul Petromidia au decurs normal pina in acest moment si ca dreptul la aparare a fost respectat in cazul Patriciu motiv pentru care nu se impune sanctionarea vreunui procuror.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a reclamat faptul ca procurorii Parchetului general i-au incalcat dreptul la aparare in momentul in care i-au consemnat primele delaratii.

In replica, Doru Ioan Cristescu spune ca acest lucru nu este real atita timp cit Dinu Patriciu a semnat declaratia si nu a avut nimic de obiectat atunci cand a fost audiat. Mai mult, procurorul sef sustine ca declaratia lui Patriciu a fost contrasemnata si de cei 4 aparatori ai acestuia.

In legatura cu emiterea ordonantei de retinere, seful DICOT spune ca la momentul acela existau suficiente probe care sa indice vinovatia lui Patriciu si ca masura a fost una corecta. Omul de afaceri

Dinu Patriciu este cercetat de parchetul general in Dosarul Rompetrol-Petromidia si este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune.