Masuri pentru reducerea evaziunii fiscale

Tariceanu a propus partenerilor sociali un pact fiscal

de     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2005, 0:00

Documente:
Tariceanu la intalnirea cu partenerii sociali
(21.09.2005) WMV

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a propus, la reuniunea consultativa cu membrii Consiliului Economic si Social, adoptarea unui pact fiscal, care, coroborat cu noua strategie in domeniu pe care Guvernul o va elabora, sa conduca la reducerea evaziunii fiscale.

Principiile de impozitare cuprinse in document vor fi TVA 19%, cota unica de impozitare 16%, reducerea CAS-ului cu doua puncte procentuale, de la 49,5% la 47,5%.

Primul-ministru a anuntat ca acestia vor fi si principalii indicatori care vor sta la baza elaborarii bugetului de stat pentru anul 2006.

Conform premierului, prioritare pe agenda reuniunii au fost prezentarea strategiei fiscale a Guvernului si consultarea partenerilor sociali cu privire la o serie de teme de interes, atat pentru sindicate si pentru organizatiile patronale, cat si pentru guvern.

La reuniune participa reprezentantii institutiilor internationale: Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Owaise Saadat, Seful Biroului Bancii Mondiale la Bucuresti, Graeme Justice, Resident Fondul Monetar International; Rodger Gardner, Director al reprezentantei USAID.

La reuniune participa majoritatea membrilor Guvernului, precum si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor.49 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă