Statul va anunta in zece zile vinzarea ultimelor doua societati mari pe care le mai are in lista de privatizare: Posta Romana si SN Radiocomunicatii.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va lansa, in 10 zile, anuntul pentru depunerea scrisorilor de interes in vederea desemnarii consultantului pentru privatizarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii Radiocom, a declarat ieri ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy.

De asemenea, ministrul Comunicatiilor a mai spus ca si pentru angajarea unui consultant in privinta privatizarii Postei Romane va fi lansat anuntul in citeva saptamini. In ceea ce priveste operatorul Post Telecom, MCTI a angajat un consultant ceh pentru a face un studiu privind posibilitatea de privatizare sau de relansare a acestui operator.

„Asteptam analiza facuta de acest consultant in maximum o luna de zile, dupa care vom lua o decizie in aceasta privinta", a spus ministrul Comunicatiilor.

Consultanta la Romtelecom

In privinta Romtelecom, ministrul Comunicatiilor a anuntat ca inca se afla in analiza ofertele depuse de cei 12 consultanti in data de 25 august, pentru ca aproape toti satisfac criteriile din invitatie.

„Cei care vor fi pe lista scurta - care de fapt va fi mai lunga - vor fi invitati sa ridice caietele de sarcini care inca sint in lucru", a mai spus Zsolt Nagy. MCTI a primit 12 scrisori de interes din partea unor banci de investitii interesate sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare a SC Romtelecom.

Privatizarea se va realiza prin vinzarea cotei detinute de statul roman prin MCTI la Romtelecom si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale.