MasterCard anunta un nou design al cardurilor, oferind astfel posibilitatea institutiilor financiare sa-si imbunatateasca si sa-si diferentieze produsele si mai bine.

Schimbarile inovatoare presupun inlocuirea hologramei MasterCard, care pana acum se afla pe fata cardului, cu o combinatie intre holograma si banda magnetica - sau „HoloMag" - pe verso-ul cardului. De asemenea, bancile au de acum mai multa flexibilitate in plasarea marcii MasterCard pe partea din fata a cardului.

„Odata cu consolidarea marcii noastre, consideram ca putem sa oferim clientilor mai multe modalitati de a se diferentia pe o piata din ce in ce mai aglomerata", spune Larry Flanagan, executive vice president si chief marketing officer, Global MasterCard Noul design al cardurilor nu va inlocui variantele deja existente.

Design-ul MasterCard actual va continua sa fie disponibil pentru toate institutiile financiare membre MasterCard. Acestea pot alege sa emita carduri care au marca si holograma pe partea dreapta jos sau sus a cardului, sau o varianta a noului design cu sigla MasterCard pe partea din fata si cu holograma pe verso.