Procurorii au finalizat cel de-al doilea dosar in care Omar Hayssam este cercetat pentru infractiuni economice. Este vorba despre dosarul VOLVO, prima ancheta in care omul de afaceri sirian a fost retinut si apoi arestat.

Procurorii il acuza pe Omar Hayssam si pe fratele acestuia Mohamad de inselaciune si asociere in vederea savirsirii de infractiuni. Mohamad Munaf, partenerul de afaceri al fratilor Omar, a fost gasit nevinovat,iar procurorii au decis scoaterea lui de sub urmarire penala.

Pe 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost retinut dupa o perchezitie la Grupul de Firme Manhattan.

Initial, Palatul Coroceni a anuntat ca Omar Hayssam este cercetat pentru implicare in cazul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, insa procurorii au cerut mandat de arestare pentru o infractiune economica- anchetata inca de acum doi ani in dosarul VOLVO.

Procurorii spun ca Omar ar fi inselat mai multe firme de leasing cu 22 de capete-tractor marca IVECO si Volvo pe care apoi le-a exportat cu acte false in Siria. Omar Hayssam a negat acuzatiile aduse de procurori si a dat vina pe partenerii sai de afaceri. Dosarul va fi solutionat de Tribunalul Bucuresti.