Cariera celui mai important manechin britanic, Kate Moss, pare sub semnul intrebarii dupa pierderea celui de-al doilea contract, incheiat cu Burberry, din cauza scandalului legat de consum de droguri in care aceasta este implicata.

Compania suedeza Hennes & Mauritz (H&M) a anuntat ca renunta la serviciile manechinului pentru viitoarea sa campanie publicitara, dupa publicarea unor fotografii care o aratau pe Kate in timp ce priza cocaina. La randul sau, compania americana Rimmel a anuntat ca va reexamina colaborarea sa cu celebrul manechin englez Kate Moss, din aceleasi motive.

"Kate si Burberry au decis de comun acord sa opreasca orice colaborare", a declarat miercuri un purtator de cuvant al Burberry.

Saptamana trecuta, tabloidul "Daily Mirror" a declansat scandalul publicand o serie de fotografii care o aratau pe Kate aparent in timp ce priza cocaina. Potrivit tabloidului, tanara s-ar fi drogat intr-un studio din vestul Londrei unde iubitul ei, rockerul Pete Doherty, toxicoman notoriu, inregistra noul album.

Publicatia a afirmat ca manechinul dispunea de o "rezerva colosala" de cocaina pe care o tinea in poseta si ca a pregatit in acea noapte pentru ea si prieteni 20 de "linii" in 40 de minute si a prizat cinci.

Kate Moss, unul dintre cele mai cunoscute modele din lume, care a castigat 1,3 milioane de lire sterline (1,9 milioane de euro) anul trecut, potrivit presei britanice, mai are contracte cu Chanel si Christian Dior.