Fostul international Gica Popescu a invitat ieri dimineata ziaristii pentru o conferinta de presa tinuta la Hotel Marriott.

A inceput prin a da amanunte despre constructia caselor pentru sinistratii din Moldova si pentru refacerea scolilor din Banat, operatiuni realizate din fondurile obtinute la meciul Romania '94 - Brazilia '94, disputat pe 16 iunie la Timisoara.

Apoi a venit surpriza. "Am decis sa pun punct carierei de impresar", a declarat fostul capitan al echipei nationale si, de ieri, fostul actionar al firmei Becali&Popescu. Sala a facut ochii mari. "Are vreo legatura...", a dat sa intrebe cineva.

Capitanul de ieri al Barcelonei a anticipat imediat finalul intrebarii: "Stiu la ce va referiti. N-are nici o legatura cu o eventuala candidatura la presedintia FRF. Am luat de mai multa vreme aceasta decizie.

In urma cu doi ani am intrat in impresariat din dorinta de a cunoaste partea manageriala si din aceea de a ramine in fotbal. Am incercat si cred ca am reusit sa-mi fac cit mai bine meseria. Dar pentru un fost mare jucator, postura de impresar are niste chichite cu care mi-a fost greu sa ma impac.

De altfel, au existat jucatori care ma respectau atit de tare, incit vedeau in mine nu impresarul lor, ci tot fostul capitan al echipei nationale", a detaliat "Baciul".

Rugat de ziaristi sa spuna ce anume il retine in a-si anunta candidatura, Gica Popescu a spus: "Este un lucru la care ma gindesc demult. Pentru un mare jucator care nu alege partea de antrenorat, functia de presedinte al FRF e foarte onoranta. Cind ma voi decide, va voi anunta. Indiferent daca e da sau nu".

S-a ridicat si si-a luat la revedere lasind in sala impresia ferma ca Mircea Sandu va avea, in sfirsit, macar un adversar: Gica Popescu.

"Cele doua luni ramase pina la alegeri nu sint putine pentru a intocmi un proiect. De mai mult timp ma gindesc sa candidez la sefia FRF"

"Nu stiu daca Mircea Sandu are in spate un sistem... Cred ca sint niste alegeri democratice. Or, in democratie poti cistiga cu un plan si o echipa credibile"

"Eventuala decizie de a candida nu va depinde de ce va face Mircea Sandu"

Gica Popescu

11 case la Vadu Rosca

Gica Popescu a anuntat ieri ca in urma evenimentului caritabil "Seara Campionilor" de la Timisoara din 16 iulie in comuna Vadu Rosca se vor construi 11 case, costul unei locuinte fiind de 22.000 de euro. Imobilele vor avea o suprafata de 53 de metri patrati si vor avea geamuri de termopan, parchet si gresie.

Finalizarea lucrarilor este preconizata pentru sfirsitul lunii noiembrie. Desi s-a dorit ca fiecare casa sa poarte numele unui jucator care a evoluat la CM din 1994 s-a renuntat la aceasta idee, urmind ca intreg cartierul sa poarte numele "Generatia de aur".

In Banat, 180 de familii au primit cite un aragaz si un frigider, suma cheltuita fiind de 83.000 de euro. Scoala generala din satul Foieni a primit o centrala termica in valoare de 39.000 de euro, iar pentru elevii scolii din Gataia a fost cumparat un microbuz cu 18 locuri de 53.000 de euro.

Fundatia "Gica Popescu"

Cu prilejul conferintei de presa, Gica Popescu a anuntat deschiderea unei fundatii caritabile care ii va purta numele.

"In fiecare an vom organiza evenimente de asemenea fel, pentru ca "Seara Campionilor" a devenit un brand respectat, iar fundatia Gica Popescu se va ocupa de fondurile stinse in urma unor asemenea evenimente", a declarat fostul international.

Posibila ruptura

In mai multe rinduri pe parcursul conferintei de ieri, Gica Popescu a fost intrebat daca s-a creat o ruptura intre el si Ioan Becali. "E o ruptura profesionala. Timp de 10 ani, cit a fost impresarul meu, am colaborat excelent", a raspuns Popescu. El a mai dezvaluit convingerea ca Mutu a fost vinat de Chelsea in scandalul drogurilor.

Pe seama relatiei dintre el si firma fratilor Becali circula insa doua variante. Prima ar fi aceea ca, in urma cu citva timp, s-a pus problema unei injectii financiare catre firma, din cauza faptului ca in ultima perioada au lipsit transferurile. Implicat in alte proiecte de afaceri mari, Popescu ar fi refuzat.

A doua varianta: deranjat de imaginea ca ar fi doar omul de casa al fratilor Becali, fostul mare jucator s-a decis sa puna punct relatiei de afaceri cu acestia.

El a si anuntat ca si-a vindut actiunile detinute la Becali&Popescu si se pare ca, de o buna perioada de timp, se si mutase cu biroul la una dintre firmele sale din Bulevardul Primaverii.

"Pe mine nu m-a condus nici tatal meu, omul pe care-l respect cel mai mult si care mi-a indrumat primii pasi in viata. Cu atit mai putin m-a condus Giovanni. Credeti-ma, e greu sa-l domini pe Gica Popescu"

"M-am retras din impresariat pentru a ma putea ocupa mai mult de scoala de fotbal din Craiova si de alte afaceri pe care le derulez acum"

Gica Popescu

Nasu': "Nu sint in concurenta cu Gica Popescu"

Mircea Sandu (foto) a fost prezent ieri la Centrul de la Mogosoaia, pentru a face receptia noului sediu al Academiei de Fotbal construite acolo. Intrebat de o echipa a TVR daca-l va invita la festivitatea de luni si pe Gica Popescu, Nasu' a spus: "Sigur, si pe el, si pe toata lumea care e dispusa sa vina".

"Si daca Popescu vrea sa ramina?", a continuat reporterul, sugerind varianta ca Baciul sa ramina, de fapt, la Federatie. Mircea Sandu a raspuns ironic: "Sa ramina, nici o problema, avem spatiu de cazare suficient". Apoi a adaugat: "Nu sint in concurenta cu Popescu.

Eu sint presedinte de federatie. Daca ar fi vorba de un alt presedinte de federatie, atunci am putea vorbi despre concurenta".

"Nu sint in concurenta cu Gica Popescu. Eu nu discut decit de la presedinte la presedinte"

Mircea Sandu, declaratie data ieri pentru TV Romania 1

(Daniel Nanu, Ionut Petrisor, Decebal Radulescu)