Autoritatile din Bucuresti au fost in stare de alerta si joi noaptea, dupa ce Compania Nationala Apele Romane avertizase ca apa din lacurile Capitalei va depasi cotele de aparare.

Pericolul a trecut in zona lacurilor din jurul Bucurestiului, in schimb lacurile interioare, printre care cel din Parcul Carol, au inundat deja spatiul verde din jur.

Aseara, in jurul orelor 24 lacul Plumbuita ameninta sa iasa din matca iar mai multe case din sectorul 2 au fost afectate de inundatii. Autoritatile locale s-au deplasat la fata locului pentru a incerca sa elimine pericolul.

In sectorul 6 peste 50 de case din cartierul Giulesti au fost inundate si aproximativ 45 de persoane au fost evacuate. Pe o suprafata de 500 de metri apa a atins o adincime de 1 metru, Primarul de sector, Cristian Poteras si a recomadat persoanelor afectate de inundatii sa paraseasca zona.

Pe soseaua Alexandriei, la iesirea din Bucuresti spre comuna

Bragadiru, s-a format un lac natural din cauza ploilor. Peste 100 de case au fost inundate. Autoritatile au folosit utilaje de la Apa Nova si de la alte societati pentru evacuarea apei si au facut un dig din pamant pentru protectia locuintelor.

Lacurile din jurul Bucurestiului se umflasera din cauza ploilor din ultimele zile care nu mai contenesc. Debitele raurilor care alimenteaza salba de lacuri au crescut de 10 ori in ultimele 24 de ore. Apele au depasit cotele de pericol.

In sudul judetului Ilfov, adica la Domnesti, Ciorogarla, Bragadiru, Jilava, Clinceni, Domnesti, Buftea, Chitila, Chiajna autoritatile sunt in stare de alerta si supravegheaza situatia.

Momentul critic asteptat de autoritati era joi, la 3:00 dimineata.

Lacul de la Buftea a spart, miercuri, digul si apa a curs spre Mogosoaia.

La Domnesti, raul Ciorogarla a spart digurile si a inundat numeroase case.