Statul roman va vinde, treptat, intregul pachet detinut la compania RomTelecom, un prim pas urmand sa aiba loc in anul 2006, cand vor fi listate o parte din operatiunile operatorului. "In functiile de concluziile studiului pe care il va intocmi consultantul, vom decide marimea pachetului de actiuni care va fi listat pe piata locala si/sau internationala de capital.

Treptat, vom vinde si restul actiunilor ramase in proprietatea statului", a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. El a adaugat ca in aceasta saptamana va fi anuntata lista consultantilor care vor fi invitati sa ridice caietul de sarcini referitor la continuarea privatizarii RomTelecom. "Pana la finele lunii noiembrie, vom cunoaste cine va fi consultantul.

Acesta va elabora studiul in baza caruia statul roman va stabili strategia de privatizare a operatorului de telefonie fixa", a mai spus ministrul Comunicatiilor.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a primit in data de 25 august un numar de 12 scrisori de interes, din partea ABN-AMRO, BNP Paribas, consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities, CA-IB, Citibank, Credit Suisse First Boston, consortiul format din HSBC si BCR, JP Morgan, Lazard & Co, Merrill Lynch, Morgan Stanley si consortiul format din UBS, ING si CET, pentru

furnizarea de servicii de consultanta financiara in procesul de vanzare a actiunilor pe care le mai detine statul la RomTelecom.

Statul detine 45,99% din actiunile RomTelecom, iar diferenta revine grupului elen OTE.