Ministrul Economiei si Comertului, domnul Ioan C. Seres, a declarat luni ca statul roman va prelua, pana la sfarsitul lunii octombrie, pachetul majoritar de actiuni al societatii Daewoo Craiova.

„Putem sa vorbim de Daewoo Craiova si soarta acestei societati numai dupa ce finalizam preluarea pachetului de la partenerii nostri coreeni. Orice discutie inainte de preluarea acestui pachet nu poate decat sa franeze modul de derulare a negocierilor, dar si anumite aspecte legale pe marginea acestui contract.

Pentru pretul pe care il oferim pentru acest pachet, trebuie sa ne asiguram ca toate eventualele datorii ale creditorilor sau ale altor terti in relatie cu Daewoo Craiova sunt preluate de partea coreeana, si nu de catre statul roman. Ca atare, e o perioada extrem de sensibila din punct de vedere al negocierilor", a declarat ministrul Economiei si Comertului.

Dupa preluarea celor 51% din actiunile Daewoo Craiova, MEC va derula procedurile legale in vederea vanzarii pachetului majoritar al companiei prin licitatie, a mai precizat ministrul Seres.